Monday, April 06, 2009

"Bob´s been close; but he´s not here now!"

Fogh som miljøforkæmper? Tjo, for min skyld gerne. Fogh i felten? Jamen, det går han vist ikke af vejen for! Men han kan lige vove på at røre ved Roj-TV eller undskylde for M.bin Abdallah-karikaturerne, bare det, at han på al-Arabiya dengang sagde, at han personligt skam ikke ville tegne den slags - fucking landsforræder og wahhabistgrønne lejesvend!

Nå, angående den pludselige naturomsorg. Det er så smukt i Twin Peaks, halvdelen af figurerne får enten et sammenbrud (sherif Truman, Ben Horne) eller gennemvandrer komatøse tilstande (Audrey, dr. Jacobi, Leo, Coop, Nadine) eller forsvinder til et skjul eller en anden dimension (Kathrine Martell, major Briggs), kort sagt en crisis af en art. Ofte med personlighedsforandrende eller etisk udviklende effekt eller resultat. I direktør Ben Hornes tilfælde betyder det gulerødder og ønsket, ligefrem ambitionen, om at gøre det gode. Meeen, og det er så smuk en pointe, det er sørme svært, det kommer alligevel til at dreje sig om hans egen fordel.
Modvægten dannes af Leo Johnson, forbryderen, der får det største gennembrud - han sætter sit liv ind på at redde sit tidligere offer og hjælper majoren til flugt med beskeden, "Save Shelly!"

Det er selvfølgelig ikke småting at organisere og iværksætte krig. Tænk bare på Nyrup/Helweg-regimets overfald på Jugoslavien begrundet med en massakre i landsbyen Radzak, der siden viste sig ikke at have fundet sted - men let kunne have fundet sted! De begrundede det med deres omsorgsfulde hensigter, det var en humaniær intervention. Men hverken Nyrup eller Fogh har savnet talenter, herregud, hvad tror man, selvfølgelig er det dygtige folk, der slipper igennem til statsministerposten. Det gode ved demokratiet her til lands er så netop, at det er lidt underlige, men almindelige typer, der når embedet, og det er godt. Fri os fra karisma. At de ikke undgår at volde en masse skade, burde ikke overraske nogen. Men det ikke lige slemt alt sammen, så kunne man jo slet ikke stemme; Bob´s been close, men ikke hele tiden.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home