Thursday, February 12, 2009

"Greetings in the name of his majesty emperor Haile Selassie - JAH! - rrraaastafarai, ever livin´, ever fearfullll ..."

Under lidt research - jeg ville finde tinsoldatudgaven af Christian d. X, som tyskerne fremstillede før, men muligvis også under besættelsen - opdagede jeg, at små raske ariske drenge kunne lege abyssinierne mod italienerne. Sågar med en håndmalet negus Haile Selassie. De sandfarvede tropper er etiopierne, de hvidklædte er Mussolinis trofaste somaliere og tigrayanere. Ak, ja, det minder mig om, at Josefine Baker, kulturradikalismens ikon, hyldede Mussolini og udtalte, at hun var parat til at hverve sine racefæller (!) til hans krig mod det væmmelige Abyssinien (sic! Haile). Senere blev hun så kæreste med en franskmand, der gik ind i modstandsbevægelsen, hvad hun også selv gjorde, og hun endte da netop som den store heltinde i la resistance por la France. Også hun fandtes i talrige legetøjsudgaver, hvor hun ved hjælp af lidt mekanik kunne svinge bananskørtet.


Der fandtes næsten tyve Hitler figurer til det tredje riges drengeværelser. Her et udvalg, man kunne sætte ham i en bil, lege med tænksom fører, talende fører, marcherende fører, frisk-fyr-fører i SA-uniform osv. Læg mærke til at figurerne typisk har løs, drejelig arm i højre side, så den raske dreng kan lege heile.
Men det havde altså været interessant, hvis Christian d. X til hest altid allerede var en tyskfremstillet tinsoldat.
Nå, ja, lige til overskriften, vi er ovre i Musikkens Verdenshistorie, kapitel CVX, lad ikke Bob Marley & The Wailers´ live-album, Babylon By Bus (fantastisk titel) gå i glemmebogen, det er ikke langhåret, men ligefrem tunghåret musik - `dem `eavy dreads!

2 Comments:

Blogger Pia Juul said...

Så nogle fotografier af ham her i går - og kom til at tænke på din blog-post

http://www.davidlevinthal.com/works.html

Klik på Hitler goes East ... eller var det West ..

5:15 PM  
Blogger jens jacob toftegaard said...

det er godt nok en mærkelig side, og ja, under Mein Kampf er der alt det Hitler-legetøj hjertet kan begære

1:53 PM  

Post a Comment

<< Home