Thursday, December 23, 2010

PIB

Jørgen Leth udtalte i september til Politiken, at Danmark var blevet ”et meget racistisk land.”
Nå da da da. Virkelig?
Samtidig udkom Ib Michaels ORBIT, og ibbermand blev interviewet til radioen, programmet Skønlitteratur på P1. Han forklarede, at heltinden i den nye roman er adopteret fra Korea, men hun har “et dybere kulturelt lag i hendes væsen,” der gør det muligt for hende at forstå visse ting bedre end helten, der er af europid racetype. Nå? Faktisk, forklarer Ib, har hun ”i kraft af sin asiatiske oprindelse et slags buddhistisk blåtryk i sit væsen.” Selvom hun er adopteret.
Det er ret fantastisk sagt i år 2010.
Ernst Renan mente, at semitter havde semitisk tankegang, der gjorde dem monoteistisk anlagt og ude af stand til at skabe myter. Modsat ariere, der havde arisk tankegang. Hos C.G.Jung hed det den semitiske underbevidsthed, der ikke evnede den dybere kraft i en mytedannelse, man for eksempel genererede fra den germanske psykofysik. Men det var altså racen, der genererede kulturen og religionen.
Hvilket jo også gjorde Hitler bekymret for såvel racemæssig som kulturel smitte. Tingene hang sammen. Kristendommen var et jødisk trick til at svække og udhule kraften i den romersk-keltisk-germanske verden, indgyde en slags falsk bevidsthed, og bolsjevismen var kristendommen een gang til!
Vi kan dog være rolige; Ib Michael forklarer, at de bibelske myter ikke er vores, det er stadig deres, semitternes, vores er nordiske.

Der er visse problemer ved Ibs raceteorier. På den ene side, kan jeg selvfølgelig ikke udelukke, at naturen har skabt os kvalitativt forskellige fra population til population. Men det ville stadig være sært, hvis et kulturelt aftryk kunne ligge nedfældet i et koreansk spædbarn, eksporteret til DK. Ligesom jeg har svært ved at se, hvordan en indisk forestillingsverden som buddhismen skulle være mere indlejret i den koreanske krop, end de semitiske i en dansk. Ib afviser jo de kristne myter som ”ikke vores, de er semitiske.” De koreanske kongedømmer Silla, Koryo osv havde vel deres egen asiatisknordide eller sibiriopacifiske eller peninsulært-mentale mytologi før de blev bharatificerede med buddhismen?

Afrocentrister er vilde med
krypto-negroide buddhaafbildninger.
Det andet store problem er, at Siddharta Gotama gerne kaldes sakyamuni. Søn af sakerne. Og hvem var sakerne? Ja, det var jo indernes navn for de indo-iranske eller indo-europæiske nomadefolk, der i forskellige udgaver invaderede subkontinentet fra Afghanistan og Centralasien i århundrederne frem til cirka 500 efter vor tidsregning. Altså inden de muslimske invasioner begyndte med Mohammed bin Qasim omkring 640. Sakerne gjorde sig, som erobrere nu gør, til herskere over forskellige kongeriger, såsom Nepal. Kongesønnen, der blev buddha, var således af arisk slægt. Søn af sakerne.

Det vil sige, når Ib Michaels koreanskfødte heltinde tænker instinktivt buddhistisk, tænker hun instinktivt arisk! Hmm? Modsat den danske dreng, der er uinficeret af det semitiske, men som jo ellers netop med sin blonde-bestiskhed burde tænke dybde-arisk.
Det hænger sgu dårligt sammen, Ib. Dum kunst.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home