Saturday, March 20, 2010

"Now It´s Dark"

Her i går eftermiddags blev jeg mindet om Andy Warhols film Blood For Dracula (1974). Det er den, hvor Udo Kier skal bruge en jomfrus blod, men hver gang er vellystningen Joe D´Allesandro kommet ham i forkøbet, med det resultat at vampyren straks efter at have suget saft af pigen vælter om på gulvet og ligger og brækker sig. Fordi, altså, blodet ikke alligevel sprang fra en jomfrus årer. Sjovt, sjovt. Selv om filmen også er lidt tung og lidt lang.
Nå, men jeg blev mindet om det, da jeg gik forbi Blockbusters tilbudskasse, hvor der stod en vampyrfilm med Steven Seagal! Tænk engang. Karatepensionisten deler flade ud til nattens børn. Den skal næsten ses. Jeg forestiller mig, hvordan et par hugtænder slås løs og sejler gennem luften i slowmow efter et velrettet gok. Hvordan den fede mester varmer flagermuseører. Kvaste kister. Ki-yap i krypten. Kolde hjerter gennemboret i et enkelt hak med hegnspælen. Sølvkugler affyret fra pumpgun. Tibetansk bedekrans af hvidløg. Kan det tænkes den er ligeså spøjs som Warhol?


Okay, egentlig ville jeg idag bare give et shoppingtip: BLUE VELVET kan lige nu fås for 25 (femogtyve!) kroner i metalbox, en 2-disc Limited Collectors Edition, på Nørrebrogade i DVD/CD-butikken mellem Netto og Frisør Capaldi lige ved Elmegade/Stengade overgangen. Det er især fantastisk fordi det er stort set den eneste udgave i LETTERBOX format, der har været til at få billigt i 20 år! Den udgave TV plejer at vise og som biblioteker og TP-music og Fona har haft i udbud, har været den skamskårne, hvor man kun ser midten af det brede billede. Har man kun set den, har man aldrig set andet af Double-Ed end blindestokken, men til gengæld stirret på en skærm hvor to næsetipper konverserer på vegne af Jeffrey og Dorothy. Etc. Så ring efter en taxa og kom afsted!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home