Tuesday, May 22, 2007

Gelatissima

Pistache-isen smager forskelligt alle steder, så der er man jo nød til at prøve sig frem - og rundt gennem byen - men ellers er det en god regel at sammensætte et 3-klumps bæger med en frugt-sorbet - mango, ananas, rabarber, blåbær - en mælke-is af en lidt afdæmpet type - pinje, hasselnød, chokolade-med-chili - og så en af de smagsstærke, helt vulgære som zuppa inglese, tiramisu eller noget med sprut. Af sprut-is vil jeg fremhæve Armagnac hos CRISPINO, men ellers zabaione-med-Marsala, Grand Marnier, eller irish coffee hos DELLAPALMA tæt ved Pantheon; helt nede på pladsen foran Pantheon hvor turisterne trænges har NICE ICE såmænd byens bedste kirsebær-med-kirsebærlikør-is, og jeg anbefaler gerne stedet, på bekostning af CRISPINO, som flere af de andre stipendiater næsten snobber for. DELLAPALMA har dog det suverænt største udvalg, - blandt de otte forskellige chokolade-is må man ikke snyde sig for Sachertorte-isen - og så har de en lang række stratiacellaer, jeg slet ikke er begyndt på endnu.

2 Comments:

Blogger Lars said...

Er der snart en bog på vej om italiensk is fra din side jj? fascinationen er i hvert fald overvældende ...

10:58 AM  
Blogger Claus Herlev said...

Det skal være den udvidede udgave
på ca. 800 sider.

1:23 PM  

Post a Comment

<< Home