Wednesday, June 27, 2007

Save your love for Roma and for me 3

Så kan jeg næsten se enden på det, i morgen aften læser jeg op for en forsamling ude på terrazzen og Peter Tinning, vor jazz-guitarist spiller alongside et ungt, italiensk stortalent på bass, mens Accademia di Danimarca leverer fri bar. Under månen. Under flagermusene.
Fredag letter SAS-maskinen om Gud vil kl. 13 20. Jeg har hverken fået set Det sixtinske kapel eller soppet i Fontana di Trevi, men jeg har fået mig et par sko fra Harris del Firenze, og hold da op hvor er det her dog en mærkelig og dejlig by med flinke folk og fin gelato.
Hovedet og det meste af sjælen er allerede deponeret hjemme i KBH, men nu vil jeg gå ud og gå rundt og få sagt behørigt farvel til gader og legemer og udsigter.

Sunday, June 24, 2007

...then your children will be next







Jo, jo, du ved det godt, bevares, det iranske regime, klamme og gale, what else is new, men det vildeste er dog, at disse billeder er officielle optagelser og distribueret af et statsligt bureau. http://www.iranfocus.com/modules/news/article.php?storyid=11311
Hvordan regime-tilhængerne kan blive forarget over Abu Ghraib, når disse her optagelser og dem med tørklæde-kontrolørerne (klik på Mellemøsttv og søg klip nr. 1445) udsendes i moralsk og tugtende øjemed er ganske simpelt mærkeligt. Nå, det man ser her er nogle fyre, der har haft forkert tøj på og måske for langt hår, og så får en lille huskekage eller måske en rensende tår fra en af de kander, man bruger på et halal-toilet. Eksil-iranere opfordrer til, at man spreder billederne og historien på nettet.

Saturday, June 23, 2007

Ordbogen


Roman eller digt forfattet af epigon = planke-værk.

Ellers for idag bare fotografiet - outdoor poolhall i Tibet.

Jeg skriver igen lidt senere.

Friday, June 22, 2007

Inderst inde er vi jo alle






... aggressive tandsæt, glade knogler ...

Saturday, June 16, 2007

Kill Collins 2


Det danske kulturinstitut - Accademia di Danimarca - ligger bag Villa Borghese-haven, på en af Roms syv høje. Ved siden af det svenske, det hollandske, det belgiske, det ægybtiske og det rumænske. Rumæniens kulturinstitut er en enorm kasse fra landets tid som olieeksportør op til Anden Verdenskrig - nu har de ikke råd til at varme bygningen op om vinteren. Henover Piazza Thorvaldsen og op ad brede trapper ligger så det britiske, det japanske og det østrigske.
Og i aftes holdt østrigerne fest. Wienervals + disco + fri bar. Accademia di Austria var også et stort sted og der var vel 3-400 gæster. Alle institutterne var inviteret, plus en masse italienere.
Først dansede vi salsa, men DJ´en, en veteran fra Abessinien-felttoget og nu ung med de unge iført bagvendt kasket, havde i 1970erne genkendt kulturens zenith som Bachmann Turner Overdrive´s You ain´t seen nothing yet. Den fik man så tre eller fire gange. I det mindste i originalversion. DJ havde nemlig også købt sig en dejlig CD med cover-versioner af 80-hits, og pludselig stod jeg på dansegulvet omgivet af f.eks. 50-årige mellemeuropæiske billedkunstnere, der følelsesfuldt sang med på I can feel it coming in the air tonight. I cover-udgave. Sunget af samme stemme, der kort efter leverede She´s got Bette Davis Eyes (som bloggeren godt kan lide) og Queens I want to break free. Ach! Fik jeg nævnt, at billedkunstnerne sang deres Phill Collins klassiker, mens deres løftede knytnæver bankede rytmen?
Da jeg havde mast mig frem til DJ´ens øre tre gange, og han hver gang havde nikket og givet mig thumbs up, "I play - in ten minutes!" spurgte en af pigerne ham, om han vidste hvem Justin Timberlake var? Hmm? Han mente ikke... - nej, de havde ikke spillet lige det dér nummer til Mussolinis konfirmation.

Thursday, June 14, 2007

Det´ Leth


Idag er det Jørgen Leths fødselsdag. Smid selerne, Jørgen, og så ud og samle stof til tredje og fjerde bind erindringer. Digt, om som det koster.

Monday, June 11, 2007

Bringin´ sexy back


Jeg forstår Justin Timberlake redede fædrelandets fodboldambitioner forleden. Ærgerligt, Berlusconi ikke transmitterede kampen hernede.

Kill Collins


Det, jeg bare ikke kan holde ud, er, når såkaldt venstreorienterede eller såkaldt borgerlige ikke kan give anerkendelse til nogen fra det andet hold. Altså borgerlige, der ikke lige ud kan sige, at selvfølgelig har Fidel Castro skabt et sundhedssystem fattigfolk ikke kender til i resten af latinamerika eller USA - uanset hvor meget propagandaen måtte overdrive og skjule. Eller venstreorienterede, der ikke kan give Schlütter, at han var dygtig og ufanatisk og tog mange rigtige beslutninger. Tror man virkelig, de andre er så anderledes, at de ikke kan gøre det rette, være oprigtige, bidrage til the common good? Det er rædsomt, at endnu høre socialdemokratiske kernevælgere med smalleste sko- og kondomstørrelse i en mand som Helmut Kohl - FREDSKANSLEREN - blot se den store, ligefrem tyske flodhest, en væmmeligt borgerlig, der fiflede lidt med nogle penge til partiet, uden at kunne tilføje, hvor godt det var, at han håndterede Gorbi og Jeltzin og Polen og murens fald og sikkert alt muligt andet mesterligt, trods sit udseende - eller bare, at han modsat Castro ikke slog nogen ihjel.

På billedet een jeg selv har haft svært ved at give anerkendelse: Phill Collins. Krybet ligefrem kysser min ungdoms helt, Peter Gabriel. Tænk, at han får lov! Efter bare at have plagieret Gabriels lyd fra Games without frontiers pladen til det væmmelige gennembrudshit In the air tonight. Skønt jo, da, nuvel, helt sikkert, mod-alle-oddere sangeren håndterede faktisk et Genesis album som Wind & Wuthering udmærket, bevares.

Sunday, June 10, 2007

Choppers movin´ in 2







Hellikopterlarmen sad i øret i mere end tolv timer. Der var gang i Rom i går og sikkert også i nat, carabinieri var ude og vise deres flotte uniformer, faktisk havde jeg allerede i torsdags tilbragt fem minutter i en midterrabat, mens jeg ventede på at de sorte busser med fuldt uniformerede C-boys indkaldt fra resten af landet kørte forbi - med en blinkende motorcykelbetjent mellem hver bus. Planen for igår var egentlig, at jeg havde skullet ned til BLUE ICE ved Campo di Fiori for at gensmage deres zuppa inglese på vejen til Farnese-paladset og Il Ghetto; men jeg var blevet holdt vågen det meste af natten af en ny nabos elefantesque snorken, så jeg blev hjemme. Det var ellers omkring Campo di Fiori kampene udspillede sig, forstår jeg. Men da det endelig lykkedes mig at vække vedkommende ved snedigt at smække med døren til balkonen, var den første helikopter på vej i luften.

Tuesday, June 05, 2007

Kryb


Det må være den såkaldte rummelighed, der skulle komme med alderen: jeg må nemlig erkende.... når jeg ikke på min computers playlister hernede kører smarte ting som Hound Dog Taylors Lets get f-o-ong-ky, Mike Williams The lonely soldier eller Butterfly Bouchers Changes fra Shrek 2 med Bowie som backupsinger, så hører jeg sgu Spandau Ballet. Den gruppe blandt New Romantics jeg bare hadede allermest tilbage i 1980erne. Duran Duran var åndssvage, men Spandau Ballet skulle have tæsk! Ham, forsangeren, der havde været hos frisøren nede i storcentret, og nu troede han var Bryan Ferry + 20 kilo. Latterlig! En nar! Og nu? Jamen, hvor er de bare gode, de der to-tre hits - True, Gold, To cut a long story short I lost my mind - sikke nogle prægtige unge herrer, de var, spandauerne.
Vor egen musiker her på stedet fejer skadedyr sammen hver morgen. Her idag var jeg nede og kikke på, mens han skubbede 6-7 mindre, og tre virkelig store fede kakkelakker + en lille sød miniskorpion op på fejebakken. Godt man ikke bor i stueetagen, hvor de ligger døde eller sprællende af gift om morgenen. Selv har jeg en effektiv barrikade, bla. sidder et tykt værk af Jan Sonnergaard i klemme under min dør hver nat. Det er godt nok også sjældent krybet når helt op til anden sal, hvor jeg bor, men indtil 1 juni - hvor de fleste beboere blev udskiftet - var jeg den eneste, der ikke havde haft besøg af dem.

Sunday, June 03, 2007

L´art poulard


Så lige listen over Kunstfondens uddelinger - fuck, f-å-å-Å-Åck, FUCKFUCK!!! Bedømmelsesudvalget har jo ikke begreb skabt om litteratur! Og dog. Jeg havde slet ikke selv søgt i år - jeg fik nemlig intet sidste år, så nu kunne de have det så godt, jeg skulle i hvert fald ikke søge en krone, hrrmf!